I dette projekt udvikler og innoverer vi i samarbejde med mediebrancen

Jens Otto Kjær Hansen om Eventbaseret Innovation:

Hos Danmarks Medie- og Journalisthøjskole er det et erklæret mål, at vi vil lægge os helt i front inden for innovationsprojekter og metodeudvikling til – og i samarbejde med – mediebranchen.

Det er i høj grad lykkedes for os med dette projekt.

De nye medier har skabt et stort behov for at udvikle de arbejdsformer, hvor man laver journalistik mens tingene sker. Det er ikke mindst relevant i forbindelse med store begivenheder og events.

At udvikle og innovere er en opgave, som en presset mediebranche har svært ved at håndtere alene. Vi har derimod mulighed for at fungere som laboratorium for ideer, eksperimenter og metodeafprøvning.
I forbindelse med uddannelsesforløb kan vi eksempelvis rykke ud med et stort hold af studerende, som oven i købet har den fordel, at de er vokset op med de nye medier.

Det har vi gjort i forbindelse med en række nationale og internationale mesterskaber og kulturevents – og med dem som afsæt udviklet og arbejdet med forskellige former for sociale formidlingsformer.

Alle eksperimenterne – al den viden og erfaring, vi høster – sker dog i et tæt samarbejde med landsdækkende og regionale medier. Det er en vigtig pointe.

Det er nemlig helt nødvendigt, at vi og mediebranchen lægger kræfterne sammen for at skabe den innovation, som skal til for at være nyskabende på alle de platforme, som i stigende grad bliver mediebrugernes foretrukne.

Jeg er overbevist om, at vi er på rette vej.

Comments are closed.